7/11/14

EL CIRC I EL RISC
Gemma Cascón

El circ, una filosofia de vida que desperta fascinació, fa viure emocions, i ens apropa a allò increïble situant-nos davant d’un espectacle on durant anys, el realisme anava al límit, on jugar-se la vida en algunes ocasions formava part del propi show, completament a pèl, sense les mesures de seguretat adequades.Una famosa anècdota explica que Frank Brown, pallasso i acròbata anglès (1858, Brighton-1943, Buenos Aires), feia un número on diversos soldats disparaven trets alhora i ell saltava per damunt de les bales. El fet és que no assajava el número perquè deia que si ho feia potser no arribaria al dia de la funció.

El circ sempre s’ha apropat a la gent, traslladant les carpes de ciutat en ciutat i amb elles tota la troupe circense, formada per malabaristes, pallassos, acròbates, mags, contorsionistes, equilibristes, gimnastes i domadors d’animals. Artistes que en una altra època podien viure en la misèria, passar fred, gana, i tot i així continuaven allà, oferint el millor d’ells mateixos. Artistes apassionats per la seva feina, que treballen buscant la perfecció de cada número, amb una constància envejable i alhora incansable.

A Sabadell s’acaba d’instal·lar La Vela, un centre de creació, residència i exhibició de circ destinat a gestar espectacles de gran format. Fins ara estava situat a Vilanova i la Geltrú, però va haver de tancar les portes per problemes econòmics, Ara ha trobat nou emplaçament fix a l’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu.

http://www.lestruch.cat/
http://www.mediaestruch.cat/
http://www.estruchmusic.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada